lvdt diner4 111842171941

Hoe maak je het verschil in de praktijk? Nieuwe aflevering van de Leiders van de Toekomst podcast


De 4e podcast in de podcastreeks van leiders van de toekomst staat online! De podcast waarin je ervaringsverhalen hoort van toekomstgerichte leiders werkzaam in allerlei verschillende sectoren die zich bezig houden met toekomstbewust handelen.

 

Laat je ook in deze aflevering weer meenemen en inspireren door de persoonlijke verhalen van de leiders van de toekomst. In deze aflevering hoor je hoe deze leiders het verschil maken in de praktijk. We onderzoeken welke factoren van belang zijn om impact te kunnen maken.

 

Beluister de aflevering

 

In aflevering 4 komen weer een hele rits aan leiders van de toekomst aan het woord om hun succesverhalen te delen.

  • Onder andere Eva van Enk die vertelt over hoe je verbinding krijgt tussen klimaatbeleid en de inwoners van de stad (Eindhoven) waar je het voor doet;
  • Sander van Beurden die als manager klimaatakkoord Rotterdam het verschil maakte door vooral focus te houden op de taak;
  • Femke Kamp en Rowan Boeters die gezamenlijk een grote missie hebben: het verduurzamen van het vastgoed dat de UvA beheert, en vertellen hoe je het bestuur nou echt prikkelt;
  • Emma Lucassen vertelt hoe ze klimaatadaptatie op haar eigen wijze op de agenda zette binnen BAM;
  • Ilyes Machkor vertelt welke stappen tot verduurzaming er binnen ‘zijn’ Dijklander ziekenhuis al worden gezet en hoe hij hieraan bijdraagt;
  • Imke van Gaal werkt vanuit haar rol als adviseur duurzaamheid vooral aan het leggen van verbindingen die voor alle partijen tot nieuwe uitkomsten en ideeën leiden;
  • Marjon van Gelderen is creatief leider bij de nationale politie en creëert impactvolle leermomenten voor agenten, door verschillende bloedgroepen bij elkaar te zetten zodat men uit zijn of haar eigen bubbel kan komen en gebruik kan maken van diversiteit;
  • Coen Mol en Jan-Martien Touw zijn actief bij zorgorganisatie Saffier: hoe zorgen zij er vanuit hun rol voor dat Saffier mee gaat in toekomstbewust handelen?
  • Marike Bonhof maakte in het kader van ‘iedere druppel duurzaam’ bij Vitens mobiliteit een belangrijk agendapunt;
  • Een schuldenaanpak waarmee je op grote schaal impact maakt, dit is iets waar Wieke van de Haterd van Gemeente Rotterdam aan bouwt.
  • Rinze-Anne van der Sluis vertelt hoe zij vanuit Bio Brass het voor elkaar krijgen dat het over laten vliegen van producten uit andere landen overbodig is en wat dat oplevert.
  • Veranderingen in organisaties en systemen vragen om een lange adem. Daar weet Muriel Arts als oprichter van Impacting Today wel raad mee.
  • Secretaris directeur waterschap Zuiderzeeland, Wouter Slob, deelt over het belang van netwerken: hoe kun je op verschillende plekken je invloed nemen om beleid te veranderen?

 

Stay tuned voor meer inspiratie en best practices over toekomstbewust handelen in de praktijk! In de volgende aflevering nemen we je mee in de worstelingen die de leiders tegen komen bij toekomstbewust bouwen en delen we hun tips.

 

Proeverij Leiderschapstraject Leiders van de Toekomst

Ben je geïnspireerd en zou je ook nog gerichter impact willen maken binnen jouw organisatie op een maatschappelijk thema? Doe dan mee aan de (online) proeverij van de FCE op 26 juni 2023 van 15.00-17.00 uur! Tijdens deze proeverij krijg je een voorproefje van het traject Leiders van de Toekomst en kan je kennismaken met de docenten van het leiderschapstraject.

 

Wil je verder luisteren?

Spotify

Soudcloud