Verander Express

Samenvatting

Soms lijkt de taal die we gebruiken in veranderingsprocessen afkomstig van Prorail of de NS. Zo kennen veranderingsprocessen ‘spoorboekjes’, is er sprake van een ‘rijdende trein’ en ‘parallelle sporen’. Het aardige van reizen met de trein is dat je je reis goed kunt plannen: wanneer vertrek je vanaf welk spoor? Wat er echter tijdens de reis gebeurt blijkt in de praktijk een stuk minder voorspelbaar en planbaar. Je kunt denken aan vertragingen, nieuwe ontmoetingen, verrassende gesprekkken, irraties in de stiltecoupé en ongekende vergezichten. Planbaar en tegelijkertijd onvoorspelbaar dus. De reizigers die je tijdens je reis tegenkomt kennen allemaal hun eigen bestemming en hun eigen verhaal. Wanneer je tijdens je reis eens met deze reisgenoten het gesprek zou aangaan, ontdek je niet alleen wat hun bestemming is, maar ook wat hun verhaal is. Deze ontmoetingen en verhalen kunnen je aan het denken zetten en je een ander perspectief aanreiken. Dit gegeven is het uitgangspunt voor de Verander Express.

 

Thinkshop

De Verander Express is een interactieve ‘Thinkshop’ waarin je zelf aan de hand van korte interviewfragmenten drie thema’s verkent en verdiept die spelen bij veranderingen in organisaties. Plezier, macht en onvoorspelbaarheid. Naast de filmfragmenten biedt de Verander Express de gelegenheid om samen met jouw reisgenoten (uit je team of organisatie) de thema’s te verdiepen. De diversiteit aan perspectieven, reflecties en verhalen zet je zelf ook aan het denken over jouw eigen perspectief. Hoe denk jij over veranderen? En hoe handel jij in jouw praktijk? Deze meervoudigheid aan opvattingen op de thema’s kan bijdragen aan het beter begrijpen en het effectiever hanteren van veranderingen in je eigen team en organisatie.

 

Op reis met de Verander Express?

De Verander Express is bedoeld voor iedereen die in de dagelijkse praktijk bezig is om zaken werkend te krijgen en te veranderen. Groot of klein. Complex of eenvoudig.

Je kunt de Verander Express op verschillende manieren inzetten of eraan deelnemen:

  • Open inschrijving voor de snelheidstrein: Vier keer per jaar vertrekken we met 12 deelnemers in de Verander Express. Deze reis bestaat uit één dagdeel waarin de thema’s macht, onvoorspelbaarheid en plezier verkend worden. Je bepaalt als deelnemer zelf welke interviewfragmenten je wilt zien en aan de hand van deze fragmenten onderzoek je je eigen perspectief. Vervolgens ga je over wat je hebt gezien en wat jij vindt met de andere deelnemers in gesprek. De investering voor deze thinkshop bedraagt €195,- per deelnemer.

  • Open inschrijving voor de stoptrein: Drie keer per jaar vertrekken we met 12 deelnemers in de Verander Express. Deze reis bestaat uit één dagdeel waarin één van de thema’s macht, onvoorspelbaarheid en plezier verdiept wordt. Je bepaalt als deelnemer zelf welke interviewfragmenten je wilt zien. Vervolgens ga je over wat je hebt gezien in gesprek met de andere deelnemers. In deze stoptrein werken we dus één van de thema’s verder uit en krijg je verschillende theoretische invalshoeken gepresenteerd aan de hand waarvan jij je eigen perspectief ontwikkelt. De investering voor deze thinkshop bedraagt €195,- per deelnemer.

  • Sta je met je team of organisatie voor (of in) een verandering? Dan biedt de Verander Express in company de mogelijkheid om samen met jouw eigen team of organisatie op reis te gaan. In gesprek met jou als klant gaan we samen de reis samenstellen. Welke thema’s sluiten het beste aan bij waar je staat en hoe lang mag de reis duren? De investering voor de Verander Express incompany bedraagt €2.500,- met een max van 12 reizigers.

 

Bekijk hier de trailer.

 

Aanmelden of meer informatie.

 

Download dit instrument Flyer_Verander_Express.pdf (1067 KB)