Leertraject Talentgericht Coachen

Leertraject Talentgericht Coachen

Donderdag 13 februari


Inhoud en opzet

Vertrekken vanuit kracht brengt je zoveel verder dan vertrekken vanuit zwakte.

Talent wordt zichtbaar in activiteiten die voor jou moeiteloos gaan en die je energie opleveren. En precies door het feit dat talent zorgt dat het ‘vanzelf’ gaat, is het voor mensen vaak niet zichtbaar waar hun talent ligt. Een ander die waarderend kijkt naar jouw kracht en talent, geeft je de kans opnieuw aansluiting te vinden bij je sterktes en mogelijkheden. Dit perspectief innemen bij het coachen is ontzettend krachtig.

 

Gestoeld op Appreciative Inquiry en de Talentenbenadering krijgt een talentgerichte coaching een flinke dosis positieve psychologie mee. Enkele insteken uit de oplossingsgerichte hoek vervolledigen deze aanpak. Centraal staat talent, kracht en het zoeken naar die momenten waarop het erg goed gaat. Want dat is waar we meer van willen: die kiemen van verandering willen we volop laten groeien.

 

In dit leertraject leer je coachen met talent en kracht als vertrekpunt. Zowel inzichten uit de positieve psychologie, Appreciative Inquiry en Talentgericht werken, methodieken en tools, als je eigen ervaringen en vraagstukken komen aan bod. We nodigen je uit aan de slag te gaan met eigen overtuigingen, talenten en groeikansen. Op zo’n manier dat jij als Talentgericht Coach authentiek kan zijn.

 

Voor wie?

Voor ieder die een coachende positie inneemt voor een ander, in om het even welke (werk)context.

Dus voor ieder die
- anderen ondersteunt in hun ontwikkeling
- leiding geeft
- loopbaanbegeleiding doet
- mentor is
- coach is
- begeleider is
- ondersteuner is
- …

 

Hoe ziet het leertraject eruit?

Ons traject start met een tweedaagse, waarin we helemaal ondergedompeld worden in de talentgerichte en waarderende benadering. Het vervolg bestaat uit vijf losse dagen, in een periode van 5 maanden. Deze momenten geven ons de kans aan de slag te gaan met eigen situaties. Onze ideale eindsituatie is immers dat elke deelnemer deze manier van coachen helemaal vormgeeft op maat van zijn of haar eigen talenten.

 

Wie begeleidt dit traject?

  • Maaike Verstraete, psychologe en adviseur bij Kessels&Smit, The Learning Company, brengt talentgericht coachen op 2 manieren in de wereld. Ze coacht zelf leidinggevenden, mensen met burn-out, mensen met een vraag naar loopbaanbegeleiding: cliënten met een vraag gerelateerd aan hun werk – in de meest ruime zin. Daarnaast geeft ze haar methodieken en achterliggende visie ook door aan teams, leidinggevenden, hulpverleners, coaches, HR-medewerkers, etc. in vormingsdagen, workshops en veranderingstrajecten.
  • Els Pronk, coach bij Grootsklein werkt al jaren talentgericht met ouders en kinderen. Naast haar werk met individuele gezinnen heeft ze ook de kindertraining Blij met mij! ontwikkeld. Els verzorgt ook teamdagen en ouderavonden voor scholen en kinderopvang. Tenslotte is ze mede-auteur van de Junior Toolbox ‘Ik kies voor mijn talent’.

 

Praktisch

  • Het leertraject vindt plaats op: 13 & 14 februari 2014, 10 maart 2014, 31 maart 2014, 24 april 2014, 13 mei 2014, 5 juni 2014.
  • Locatie tweedaagse: Elzenveld, in het historisch centrum van Antwerpen.
  • De kosten voor het volledige traject bedragen €2.500 (excl. BTW) voor het volledige traject.
  • Cursusmateriaal en verblijfskosten zijn inbegrepen. Dit leertraject komt in aanmerking voor betaling met tussenkomst van de KMO-protefeuille.

 

Inschrijven

Inschrijven kan je doen via dit inschrijvingsformulier...

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Maaike Verstraete: +32 472 34 55 72, of per mail mverstraete@kessels-smit.com.

 

We werken met kleine groepen. We houden ons bovendien het recht voor om –bij te weinig inschrijvingen- het programma te wijzigen of de startdatum op te schuiven.

Voor dit leertraject kan je je aanmelden tot 20 januari.