Jolanda Hus

Jolanda Hus

Afstudeerrichting
Sociale en organisatiepsychologie
Universiteit
Universiteit Leiden

Impact maken: voor jezelf en voor anderen

 

Wat maakt Kessels & Smit interessant voor jou?

De eerste dag dat ik binnenkwam op de Maliebaan werd ik hartelijk ontvangen, en dit vriendelijke onthaal ervaar ik nog steeds. De saamhorigheid die heerst onder de zelfstandig ondernemers van K&S maakt dat je elkaar inspireert, maar ook steun kunt vragen waar nodig. Hierdoor verbreid je je manier van denken en verscherp je tegelijkertijd de focus van je nieuwsgierigheid. Deze veelzijdigheid van K&S spreekt mij erg aan, vooral omdat je echt betrokken wordt bij een specifiek project en het interventie-process van begin tot eind meemaakt.

 

Hoe ziet jouw stageopdracht eruit?

Op dit moment werk ik mee aan ‘Jeugdhulp op tournee’; een traject met het oog op de decentralisatie die per ingang van 1 januari 2015 zal plaatsvinden binnen Jeugdzorg. Doel is jeugdzorgwerkers meer inzicht te laten krijgen in elkaars werk en positie door het doen van twee werkbezoeken. Voor dit traject zal ik een impactonderzoek uitvoeren om de effectiviteit te meten van ‘Jeugdhulp op tournee’. Daarnaast houd ik me bezig met de digitale leeromgeving en ben ik aanspreekpunt voor de deelnemers. Ook heb ik net als de deelnemers twee werkbezoeken afgelegd: een workshop over sociaal ondernemen en een gesprek met een pleegzorgwerker. Kernpunten waren: werken vanuit je passie, het opstellen van doelen en jezelf af en toe afvragen: “Ben ik nog op de goede weg?”. Voor mij zijn dit zeker onderwerpen met impact.

 

Naar welke thema’s ben je nieuwsgierig?

De werkwijze van K&S: hoe ziet een leerinterventie eruit van begin tot eind? De diversiteit waarop een interventie, training of bijeenkomst ontworpen kan worden; en hoe kun je hier creatief in zijn? Hoe communiceer je effectief en breng je een boodschap over zoals deze bedoeld is? Waarin wil ik mezelf verder ontwikkelen (waar liggen mijn eigen focus en nieuwsgierigheid) en op welke manier wil ik dat doen?