Inge Janssen

Inge Janssen

Afstudeerrichting
Master Onderwijskundig ontwerp en advisering
Universiteit
Universiteit Utrecht

Als een kind in een speelgoedwinkel

 

Wat maakt Kessels & Smit voor jou interessant?

Kessels & Smit vind ik een bijzondere stageplek, omdat ze kijken naar wie jij bent als persoon, uitgaan van jouw interesses en daar verder op bouwen. Het leren staat echt voorop. Je krijgt als student alle ruimte om te experimenteren, te ervaren en gewoon te doen. De adviseurs hebben een vernieuwende kijk op veranderen en leren in organisaties, die mijn ogen openden. Daarnaast is iedereen bij K&S dagelijks op zoek naar innovatie en inspiratie. Iedere adviseur op zijn of haar eigen manier. Deze kennis wordt met elkaar gedeeld. Als student ben je als een kind in een speelgoedwinkel, iedere dag leer je nieuwe dingen en word je geïnspireerd door adviseurs of door medestudenten van K&S. Je krijgt de ruimte om te onderzoeken wat bij je past en waar je hart sneller van gaat kloppen.

 

Hoe ziet je stage-opdracht eruit?

Voor mijn stage-opdracht begeleid, ontwerp en onderzoek ik samen met mijn begeleider een veranderproces naar zelforganisatie in een zorgorganisatie. Ik loop mee met bijeenkomsten en heb zelfs de rol als procesbegeleider ervaren. Ik heb samengewerkt aan de ontwikkeling van een instrument naar zelforganisatie: de Teammonitor. Dit instrument is een middel om met werknemers en managers samen zelforganisatie te definiëren en het gesprek tussen hen te stimuleren: “Wat doen wij al zelforganiserend? Wat nog niet? En wat willen wij zelf organiseren?” Naast het ontwerpen en begeleiden, onderzoek ik de impact van de verandering in de organisatie, door interviews af te nemen bij werknemers en managers. Ik ben vooral benieuwd naar de manier waarop werknemers en managers samen lerend vernieuwen in dit gehele proces.

 

Naar welke thema’s ben je nieuwsgierig?

Nieuwsgierig ben ik vooral naar het leren in organisaties en het gesprek op de werkvloer. Thema’s als het proceskundig perspectief van veranderen, bovenstroom en onderstroom bespreekbaar maken, het ‘goede gesprek’, talentgericht werken en de praktijk van de procesbegeleiding wekken mijn interesse. Maar ook onderwerpen als innovatie, inspiratie en creativiteit inbedden in je werk.