Anouk Decuypere

Anouk Decuypere

Afstudeerrichting
Master bedrijfspsychologie en personeelsbeleid
Universiteit
Universiteit Gent

Het leren waarderen van je talenten

De eerste dag van mijn stage werd ik er meteen ingegooid: op weg naar de WorkingDays2011 - een 2-daagse met alle adviseurs - zat ik voor het eerst met mijn stagebegeleider Luk Dewulf in de auto. Er vloog een spervuur van interessante en soms confronterende vragen op me af. Een talenteninterview noemen ze dat. Over waar ik energie van krijg, wanneer ik voel dat ik in een flow ben, wat ik dan juist doe en waar het om draait: “Klopt het dat jij graag teksten schrijft en houdt van het juist verwoorden van dingen, en dat jij dan later bijvoorbeeld stiekem je tekst gaat teruglezen en dan geniet van je formuleringen?” Oeps, betrapt! Ja dus.. “Klopt het dat jij je heel erg verbonden voelt met de mensen om je heen, dat je haarfijn kan aanvoelen wat mensen nodig hebben – net als een spin in een spinnenweb – en dan soms heeele kleine dingetjes doet voor anderen, die ze vaak zelf niet opmerken?” Slik, stiekem wel. “En als je daar dan geen erkenning voor krijgt, dan doet dan pijn, toch?” Ojee, daar komen de tranen! Zo, mijn eerste uur in de auto en ik begon al te huilen door de rake opmerkingen van mijn stagebegeleider.

 

Bij K&S werken is werken vanuit je hart, vanuit je passie, gestimuleerd worden en kansen krijgen. Je bent er om bij te leren, over hoe organisaties werken, over groepsdynamica, coaching, talenten, en ondertussen ook: over jezelf. Je bent er om op onderzoek uit te gaan en te reflecteren over je functioneren. Het raakt je, want je werkt vanuit hart en ziel, en je wordt gestimuleerd om te werken vanuit je eigen specifieke mix van talenten. Zo sta je later ongetwijfeld beter in je werk, of in mijn geval: voor groepen, want als coach gooi je jezelf en je eigen capaciteiten in de strijd en probeer je uit te dragen waar je voor staat: werken vanuit talent, vanuit authenticiteit.

 

Gedurende mijn korte stage (amper 10 weken!) brainstormde ik mee over een talenten-toolbox, mocht ik mee op groepsdynamica-projecten en had ik veel aan de K&S-dagen doorspekt met tough-love en uitdagende vragen. Een nieuwe wereld van positieve psychologie en werken vanuit je talenten ging voor mij open. Deze positieve boodschap, waarbij je anders gaat kijken naar je eigen valkuilen, was enorm verrijkend. Ik werd gestimuleerd om zelf op onderzoek te gaan naar dat wat me interesseerde, en ook telkens mijn steentje bij te dragen. Ik werd gevraagd te formuleren wat ik wou leren, en wat ikzelf daarin al kon aanbieden aan bijvoorbeeld een externe klant. Je wordt als vol aanzien, en het idee is dat zij evenveel van hun studenten leren als wij van hen is uitermate verfrissend! Het is dan aan jou om dat ook waar te maken natuurlijk.

 

Wervelend en inspirerend. Overrompelend en uitdagend. Schone mensen en ontroerende momenten. Dat vond ik ervan. Bedankt allemaal. En misschien werken we ooit nog wel eens samen..