Katrien Massa

Katrien Massa


BelgiŽ

Erkennen wat er is, maakt ruimte voor wat kan zijn

Mijn werk situeert zich op het kruispunt van organisatie-, leiderschaps- en teamontwikkeling: het vormgeven en begeleiden van verander- en leertrajecten, coaching en het faciliteren van teamwerking.

Leer- en veranderprocessen fascineren me. Vooral wanneer het erom gaat mensen dichter te brengen bij het beste in zichzelf én bij hun essentie als organisatie. Dat doe ik door te onderzoeken wat voor hen van belang is en welke resultaten ze willen bereiken met hun werk. Van daaruit komen we tot het realiseren van wat al als potentieel aanwezig is. Mijn rol daarbij vergelijk ik graag met die van een katalysator.

In omgevingen waar techniek en logistiek het kernproces uitmaken, voel ik me als een vis in het water, omdat ik er de mensen en de processen snel kan aanvoelen en begrijpen. Het liefst werk ik in nauw contact met leiders en hun ondersteuners. Partners zijn en samen optrekken is naar mijn aanvoelen een belangrijke sleutel tot werkzame en duurzame veranderingen.
Mensen krijgen vertrouwen in wat komt, door erkenning van wat er al is en daaraan zo nodig nieuwe betekenissen te geven. Vanuit mijn achtergrond als NLP-master Practitioner richt ik de aandacht op betekenisvolle interactiepatronen en geef ik aan wat mensen kunnen versterken in de manier waarop ze met elkaar omgaan, zodat hun samenwerking optimaal wordt.

In 1994 studeerde ik af als bio-ingenieur aan de Universiteit van Gent. Mijn loopbaan startte bij Volvo Cars Gent. Naderhand ging bij het werk als ingenieur mijn fascinatie vooral uit naar de menselijke kant van processen en maakte ik de stap naar Volvo Interface, de groep personeels- en organisatieontwikkeling. Ik deed er projecten rond kennismanagement en het gebruik van ICT in leren en ontwikkelde en begeleidde er leertrajecten over zelfsturing, teamwerk en coachend leiderschap.
In 2001 ben ik zelfstandig adviseur geworden en sinds de start in 2003 in België verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company.