plaatje ontwerpboek3

20 juni FCE Workshop 'Aan het werk met Het Ontwerpboek'

This page is not available in English - View in Dutch:


Wat

Vorig najaar verscheen Het Ontwerpboek. Daarin nemen we een kijkje in de keuken bij ervaren ontwerpers, die werken met een scala aan leervragen in organisaties. Dat heeft mooie beschrijvingen opgeleverd van leertrajecten, maar ook spannende beelden van ‘the making of’. Ontwerpen is iets anders dan het simpel volgen van een recept. Het is onvermoeibaar en met toewijding zoeken naar wat werkt in déze situatie, samen met déze personen, in déze organisatie, op dít moment.

 

Dat is ook wat we in deze workshop gaan doen. We ondersteunen je in de zoektocht naar een werkend ontwerp voor een leervraag in jouw organisatie. Daarbij experimenteren we met principes en aanpakken uit Het Ontwerpboek en laten we ons inspireren door de beschreven praktijkvoorbeelden en reflecties. De workshop wordt begeleid door twee ervaren ontwerpers en redacteuren van Het Ontwerpboek: Erik Deen en Mariël Rondeel.

 

Wanneer en waar

De workshop is op donderdagmiddag 20 juni, van 13.30 tot 17 uur. Lokatie is Maliebaan 45 te Utrecht.

 

Inschrijven en kosten

Deelname aan deze middag kost €100,- per persoon. Inschrijven kan bij Alysia de Jong door een mailtje te sturen aan info@corporate-education.com of het inschrijfformulier in te vullen.

 

Voor wie

De workshop is bedoeld voor alle (aankomend) ontwerpers van leertrajecten in het bedrijfsleven, bij
de overheid of in het beroepsonderwijs die ter plekke aan de slag willen met een ontwerpvraag en daarvan willen leren. De workshop is bedoeld om:

  • van elkaar en van de begeleiders te leren wat werkende elementen zijn in succesvolle ontwerpen
  • ingebrachte ontwerpen een wending te geven door nieuwe principes uit te proberen, af te wijken van een bestaande ontwerpbenadering, een aanpak te bedenken voor kritische situaties in het ontwerproces, etcetera.

 

Programma

  • Plenaire start. Hierin leer je meer over de inzichten die we hebben opgedaan tijdens het werken aan Het Ontwerpboek.
  • In kleine groepen doorontwikkelen en vernieuwen van ontwerpen van deelnemers. Daarbij kiezen we voor één van de lijnen waarlangs de ontwerppraktijken in Het Ontwerpboek zijn geordend: van globaal tot gedetailleerd ontwerpen, relationeel ontwerpen en producerend leren (leren door samen iets te maken).
  • Inzichten delen en lessen trekken