Ans Grotendorst2

Ans Grotendorst

Nederland

In juni 2018 hebben we afscheid moeten nemen van onze dierbare collega Ans Grotendorst. Lees verder: 'In memoriam Ans Grotendorst'.

 

 

Achter de schermen

Het is een voorrecht om een lange, rijke loopbaan te kunnen vormgeven. Al tientallen jaren heb ik het werk van mijn keuze gedaan, begonnen als leerkracht van jonge kinderen op een Freinetschool. Tijdens en na mijn studie onderwijskunde ben ik met volwassenen gaan werken, in projecten met beroeps- en bedrijfsopleidingen en in organisaties. In 1996 sloot ik mij aan bij Kessels & Smit, The Learning Company. De beste werkplek ooit.

 

Kennis ontwikkelen en delen

Ik heb mij altijd graag verbonden aan projecten  waarin thema’s als leren, ontwikkelen, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid een rol spelen. In het (beroeps)onderwijs. Als mentor en coach in leergangen van de Foundation for Corporate Education. In de zorg. Bij de politie. Lokaal, landelijk en internationaal. Over veel projecten en activiteiten heb ik samen met collega’s gepubliceerd. Door kennis te ontwikkelen en te delen voeg je schrijvend waarde toe aan het vakmanschap van collega’s en stimuleer je de uitwisseling van kennis en ervaring met vakgenoten. 

 

Schrijven en redigeren

Mijn werk is de laatste jaren van karakter veranderd. Dat past in de levensfase waarin ik me nu bevind. Ik werk veel vanuit huis, achter de schermen (letterlijk en figuurlijk). Daar kan ik doen waar ik goed in ben en veel plezier aan beleef: schrijven en redigeren.

 

In de webshop van Kessels & Smit staan inmiddels heel wat boeken waaraan ik als redacteur heb meegewerkt. Recent: Gespreid leiderschap, Opleidingskunde, Imperfecte adviseur, Ondernemen als way of life. Ook aan andere publicaties werk ik mee: als auteur van columns, chroniqueur van biografieën en profielen, redacteur van artikelen en aan het ‘tekstuele onderhoud’ van onze website. Verder ben ik al jaren actief als auteur en redacteur van het vakblad Onderwijs en Gezondheidszorg.

 

Vrijheid in verbinding

Ik beschouw mijn werk als een manier om in verbinding te blijven met en bij te dragen aan vitale en betekenisvolle maatschappelijke thema's die mij aan het hart gaan. Het is ook de connectie met een professioneel gezelschap: vakgenoten met wie ik graag optrek, met wie ik ideeën uitwissel, de verdieping opzoek en ook gewoon plezier maak.

 

Achter de schermen heb ik een enorme bewegingsvrijheid om invloed uit te oefenen, mensen op een ongewone manier en op onverwachte momenten met elkaar te verbinden. In de vrije ruimte ben ik op mijn best! Ik word graag zichtbaar in de ander: hoe kan ik het beter maken voor jóu? Daarmee versterk ik de ander in zijn of haar rol en als persoon.