Ans Grotendorst2

Ans Grotendorst


Nederland

De weg laten ontstaan door hem te gaan

Mijn inmiddels lange loopbaan ben ik begonnen als leerkracht van jonge kinderen op een basisschool. Dat was een Freinetschool, destijds ook wel ‘school met de drukpers’ genoemd. Tijdens en na mijn studie onderwijskunde ben ik met jongeren en volwassenen gaan werken, in beroeps- en bedrijfsopleidingen en in organisaties.

 

Leidend toen en nu is leren, niet opleiden. Of het nu gaat om organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling: het is jouw, jullie leerproces, in en van het werk. Het raakt me, wanneer ik zie dat in leertrajecten en in werkomgevingen de nadruk ligt op tekort en beperking, in plaats van op kracht en mogelijkheid.

Ik wil naast en achter mensen staan die een volgende stap maken, met durf en zelfvertrouwen. Dat doet een groot beroep op mijn repertoire, op de mens en professional die ik nu ben. Daar geniet ik intens van.

Ik verbind mij graag aan projecten waarin thema’s als leren, ontwikkelen, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid een rol spelen. Die vind ik vaak in de publieke sector.

 

Mijn kracht is veerkracht en leerkracht, zijn in het hier en nu, de weg laten ontstaan door hem te gaan. Naarmate ik ouder word kan ik me bewegen tussen levenslagen, putten uit  verschillende bronnen. Die lagen hebben zich gevormd door ervaringen in mijn leven en werk. Wat een rijkdom!

Inspiratie vind ik in literatuur en filosofisch werk. Lezen helpt mij om mijn gedachten te ordenen, mijn emoties te verwerken, woorden te vinden voor wat mij beweegt.

Rust ervaar ik in de natuur, tijdens fietstochten door mijn geliefde Waterland en langs het IJsselmeer: water zo ver het oog reikt, wind in mijn haren, vogelgeluiden rondom.

 

Wat ik wil, vandaag en morgen is: er zijn! Aanwezig zijn en aandacht geven aan wie en wat aandacht nodig heeft. Met kennis van zaken. Liefdevol.

 Mijn werk